Nieuws

Het laatste nieuws over het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

Vacatures

Hier kunt u een oproep plaatsen als u werk zoekt of aanbiedt.
Bekijk alle vacatures

Статистические данные

Сегодня Table './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repaired 8
на этой неделе Table './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repaired8
в этом месяце Table './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repaired1032
С мая 2009 Table './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repairedTable './cmsms/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and should be repaired293157

Opleidingen
 

 

Russisch studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waar Russisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Russisch studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Russisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten en hogescholen.

 


Nederland - universiteiten

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
In Groningen is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast of in plaats van Russisch voor Pools, Tsjechisch, Bulgaars, of Servokroatisch kiezen. Er is geen voorkennis van deze talen vereist. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Slavische Talen en Culturen of de master Midden- en Oosteuropastudies.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt een bachelorprogramma Slavische talen en culturen aan. Vanaf het eerste jaar kies je een taal uit als hoofdrichting. Je kunt daarbij kiezen uit Russisch, Pools, Servo-Kroatisch of Tsjechisch. Voorkennis van het Pools is niet vereist. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de eenjarige master Slavische talen en culturen. Je kunt ook kiezen voor het traject Oost-Europese studies van de master Europese studies.
Meer informatie...

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Slavische talen en culturen aan. Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding. De focus ligt op het Russisch. Pools kan slechts gevolgd worden als bijvak.
Meer informatie...

 

 


Nederland - HBO

ITV-Hogeschool voor tolken en vertalen (Utrecht)
De ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen leidt op, zoals de naam van de opleiding al aangeeft, tot het beroep van tolk of vertaler. Met deze vierjarige opleiding behaalt u het internationaal erkende bachelordiploma Bachelor of Communication. Een goede voorkennis van het Russisch is vereist vóór aanvang van de studie.
Meer informatie...

 


België - Universiteiten

Universiteit Gent
In Gent is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast het Russisch voor Pools, Tsjechisch, Sloveens, Servo-Kroatisch of Bulgaars kiezen.
Meer informatie...

 

Katholieke Universiteit Leuven
De KUV biedt een bacheloropleiding Slavistiek en Oost-Europakunde aan. Hierbij staan zowel het Russisch als het Pools centraal. Voorkennis van een van de talen is niet vereist. Aansluitend kan men de gelijknamige masteropleiding volgen.
Meer informatie...


België - Hogescholen

Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT)
Het HIVT biedt Russisch aan als een zogenaamde "C-taal", dat betekent dat voorkennis van het Russisch niet vereist is voor aanvang van de studie.
Meer informatie....

 

 

Erasmus Hogeschool Brussel (EHB)
De EHB biedt Russisch aan als een zogenaamde "D-taal", dat betekent dat Russisch gevolgd kan worden als een derde vreemde taal naast de talen waarin je je specialiseert..
Meer informatie...

 

 

Lessius Hogeschool (Antwerpen)
Op het departement toegepaste taalkunde van de Lessius Hogeschool kan men zich specialiseren in verschillende talen. Voor de schooltalen Engels, Duits en Frans wordt er voorkennis verondersteld. Voor de andere talen Spaans, Russisch, Italiaans, Hongaars en Arabisch wordt er geen voorkennis vereist. Daarnaast kan er in het bachelorjaar 2 of 3 een bijkomende vreemde taal gekozen worden waarin je je niet specialiseert. Deze talen zijn Arabisch, Italiaans, Japans, Marokkaans Arabisch, Nieuwgrieks, Pools, Portugees, Spaans en Turks.
Meer informatie...
Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?

Spreek Russisch in enkele weken Russisch leren?
Spreek Russisch in enkele weken
met deze interactieve cd-rom!
- Russische cursussen voor PC / MAC
- Russische cursussen met Audio-CD
- Russisch vertalen ?
- Russische woorden- & studieboeken
- Cursus Zakelijk Russisch
- - Afstandsonderwijs
- Zelfstudiepakketten
- Keuze uit tientallen talen

Vertalers gezocht

Deze website wordt regelmatig voorzien van nieuwe teksten en geluidsbestanden. Daarbij kunnen we de hulp gebruiken van tolken. Lees verder....